1ste Examenweken & Zacatecas - Reisverslag uit Monterrey, Mexico van Naomi - WaarBenJij.nu 1ste Examenweken & Zacatecas - Reisverslag uit Monterrey, Mexico van Naomi - WaarBenJij.nu

1ste Examenweken & Zacatecas

Door: Naomi

Blijf op de hoogte en volg Naomi

18 September 2006 | Mexico, Monterrey

Querido todos!

Heb 2 drukke weken achter de rug, dus ook wel weer wat te vertellen!

Ik zal beginnen met m'n eerste (Mexicaanse) examens! Ik begon 2 weken geleden met 2 examens op 1 dag (Spaans grammatica & Theories of Mass Communication). De eerste heb ik gehaald met 97 & de 2de met 89 (ze geven hier punten van 0 tot 100, dus 97 van de 100 punten, etc.) M'n 3de examen was Spaans Communicatie, daar had ik 'n 95 voor! In NL haal ik die punten allemaal niet, maar 't niveau ligt dan ook 'n beetje lager hier, maar toch erg goed! :D De punten van m'n laatste 2 examens moet ik nog krijgen, hopelijk morgen, want ik kan niet meer wachten! 'N nadeel trouwens: de leraren blijven maar opschuiven met geweldige smoesjes: 'ik ben het vergeten' (leraar Social Psychology), 'ik was te moe om je examen na te kijken' (leraar Sociedad y Cultura). Heerlijk, net studenten! ;) Moet dus nog even in spanning zitten om m'n punten! Denk dat ik Social Psychology wel heb gehaald, alleen Society & Culture weet ik niet, want dat examen was dus helemaal in 't Spaans.. & jezelf uitdrukken in een andere taal als het gaat over geschiedenis, oorlogen, etc. valt toch wel tegen! Maar ik zie het morgen wel! Je kunt hier trouwens, als je de 4 weken voor je examens gewoon steeds alles goed bijhoudt, wel goede punten scoren met je huiswerk opdrachten, presentaties, etc. Dat kan erg veel uitmaken voor je eindcijfer voor de maand.
Maar ja, m'n eerste examens vielen dus wel mee, ik had 't erger verwacht!

Na m'n examens vonden ik & nog 'n hele groep andere uitwisselingsstudenten & Mexicaanse studenten dat we wel 'n uitstapje hadden verdiend. Vrijdagavond werd Onafhankelijkheidsdag gevierd overal in Mexico (eigenlijk is het de 16de), maar we wilden niet hier blijven, maar naar Zacatecas reizen (ong. 6 uurtjes met de auto) want iedereen zei dat 't daar zo leuk was! Dat hebben we dus gedaan, we zijn vrijdagmiddag met ongeveer 12 personen vertrokken met auto's. Vrijdagavond kwamen we aan in 't hostel, hebben we uitgepakt & zijn we meteen gaan eten & daarna feesten, want om 11 uur zou iedereen zich op de straten verzamelen, 't volkslied zingen & 'Viva Mexico' (noemen ze hier ook wel 'el grito') roepen! Dat hebben we gemist, we waren net te laat (we waren met heel veel meisjes die zich allemaal moesten optutten wat erg lang kan duren met maar 1 badkamer per 12 personen) maar we hebben wel kunnen genieten van supermooi vuurwerk! Echt super om mee te maken aangezien we in Nederland niet zo'n dag hebben! Iedereen was aan het dansen, drinken & eten op straat, de sfeer was echt super!

De volgende dag hebben we heel veel gewandeld door de stad (veel meer cultuur dan in Monterrey, want hier is alles zo modern, daar heel typisch & idyllisch, kleine straatjes, huisjes in alle kleuren, kerken, kathedralen, etc.), we zijn met 'n kabelbaan van een berg naar de andere gegaan (erg eng zo hoog in de lucht hangen, ken nog wel iemand die dat heerlijk zou vinden ;)). 'S avonds zijn we naar 'n Club ('La Mina') in de mijnen van Zacatecas geweest! Echt zooo vet! Je gaat met 'n treintje ong. 500 meter de mijnen in & daar is dan de club! Van binnen is alles van steen ('tis dan ook 'n mijn :P), maar met modern meubilair, plasma schermen, laserlampen, etc. Zooo vet om daar te zijn geweest! D'r stond ook 'n superlange rij mensen die naar binnen wilden, maar er mochten maar maximaal 300 mensen in voor de veiligheid! Net voordat wij naar binnen konden, zei de security dat 't vol zat, iedereen dus protesteren & uiteindelijk (na 1,5 uur wachten) mochten ik & de groep waar ik mee was (die avond iets van 17 mensen) toch allemaal naar binnen, 't wachten was het zeker waard! :D

Zondag hebben we nog wat rondgelopen door de stad, lekker ontbeten, en om 2 uur 's middags zijn we (ik zat in de auto met 2 Duitse jongens & 2 Australische meisjes) weer naar huis vertrokken. Na 'n uur in de auto kwam ik er alleen achter dat ik de sleutels van de kamer in 't hostel nog in m'n zak had zitten.. Echt iets voor mij.. Maar ik ben zo lief om ze op te bellen & de sleutels op te sturen in de hoop dat ze ook aankomen (je weet maar nooit hier!). :P

Het weer in Zacatecas was overigens echt zooo anders dan in Monterrey! Hier is 't namelijk echt benauwd & rond de 30 graden, maar daar was het echt koud, iedereen ging echt goed ingepakt de deur uit! Natuurlijk had ik alleen zomerkleren bij.. Niet gedacht dat 't zo koud zou zijn, maar 't ligt in de bergen, dus best logisch eigenlijk, maar goed..

'T berichtje is wel weer lang genoeg, haha!

Hasta la proxima vez!

Besito, Naomi!

• 19 September 2006 - 03:45

Piso Freezbitch:

Hola Nahomi Niksen! Echt leuk al die mensen die onze namen zo goed uit kunnen spreken hier :) En goed van je calificaciones hoor ;) Dulces suenos y nos vemos en salsa manana!! besitos florecita!

• 19 September 2006 - 07:26

Tessje:

Schatje, Het klink weer geweldig wat je allemaal hebt gedaan:D Gelukkig heb je het wat meer naar je zin! nog maar 3 weekjes en dan ben ik alweer bij je voor 10 daagjes! Dikke Kusss

• 21 September 2006 - 14:52

Mischa(H):

Heey Noomss... Volgens mij bevalt het je wel allemaal, ondanks het leren:P:P.. Nja nog bedankt voor je lieve kaart. Spreek je snell.. (K) mischa

• 21 September 2006 - 15:24

Criestél:

Heej Noomssii!

Super vet! Een club in een mijn.. aaah.. Wil ik ook heen!;) En die punten, tja... daar kan ik alleen maar van dromen..;) Hier gaat alles wel redelijk lekker, vooral aangezien dit m'n 1e week les is, en er al 3 lessen niet door zijn gegaan.. tss..
    Wist je trouwens dat...
    ...ik een heel goed Vlaams accent heb?
    ...dat het spreekwoord 'met de Franse slag' ook echt ergens op is gebaseerd?
    ...dat bellen van France naar een vast nummer in Nederland gratis kan?
    ...dat Nederlanders heel saai kunnen zijn?
    ...dat drank met rum je aangeschoten maakt?
    ...dat ik wel weer genoeg getypt heb?
    Haha.. spreek je!:P

x. Cris