Dia de los Muertos in Michoacan - Reisverslag uit Monterrey, Mexico van Naomi - WaarBenJij.nu Dia de los Muertos in Michoacan - Reisverslag uit Monterrey, Mexico van Naomi - WaarBenJij.nu

Dia de los Muertos in Michoacan

Door: Naomi

Blijf op de hoogte en volg Naomi

04 November 2006 | Mexico, Monterrey

Hallooo!!

Hier weer een update vanuit het niet meer zo zonnige Monterrey.. Het weer is echt heel raar, nu is het freezing maar volgens weekend is weer 30 graden & veel zon voorspeld.. Maar ja, 't is in ieder geval niet zo koud als in NL! ;)

Genoeg over 't weer! Wilde jullie even een update geven over mijn reisje naar Michoacan met Nia (een van de meisjes waar ik mijn badkamer mee deel) & Floor.
Vorige week maandagavond begonnen we aan onze 12 uur durende busreis vanuit Monterrey naar Morelia, de hoofdstad van de staat Michoacan. Daar aangekomen, de volgende morgen, zijn we lekker gaan ontbijten en hebben we even rondgelopen in Morelia, en daarna zijn we verder gereisd naar onze eindbestemming Patzcuaro. Daar hebben we onze spullen in het hotel gezet en zijn we meteen door 't stadje gaan lopen. Erg anders dan Monterrey, maar erg mooi en leuk. Er waren markten waar allemaal met de hand gemaakte spulletjes werden verkocht, veel dat te maken had met Dia de los Muertos (Dag van de Doden) dat daar op 1 & 2 november heel uitgebreid gevierd werd. Natuurlijk hebben we dus alledrie lekker veel souvenirtjes & cadeautjes voor thuis gekocht! De markten waren natuurlijk niet het enige wat daar te zien viel, we hebben ook lekker cultuur gesnoven, veel bezichtigd.
Na al het gewinkel en gewandel zijn we 's avonds lekker gaan eten, daarna nog ergens iets gaan drinken en toen terug naar het hotel gegaan, want we waren allemaal erg moe van de lange reis en het gewandel.

Woensdag was het dan eindelijk Noche de los Muertos (Nacht van de Doden), wat we op Isla de Janitzio hebben gevierd (een eilandje in het meer van Patzcuaro). Na het ontbijt in Patzcuaro zijn we met de boot naar het eilandje gevaren, en hebben we daar de hele dag rondgelopen door markten & ook daar veel gebouwen, etc. bezichtigd. Om 8 uur 's avonds begonnen de festiviteiten op het eiland. Van 8 tot 12 zijn we naar een cultureel festival geweest waar allerlei traditionele dansen werden opgevoerd & muziek werd gemaakt. Om 12 uur 's nachts gingen de vissers (Mariposas genoemd) een kleine show opvoeren; met 1 lichtje voorop hun kano in rondjes varen en mooie dingen doen met hun netten (klinkt 'n beetje raar misschien, maar 't is moeilijk om uit te leggen). Ook werden er om 12 uur offers gebracht naar de overleden familieleden van de bewoners van het eiland, dus zijn we nog even naar de begraafplaats geweest om een kijkje te nemen. Heel mooi & traditioneel was het. Het voelde natuurlijk wel raar om als toerist op een begraafplaats te staan kijken naar rouwende mensen..

Donderdag zijn we na het ontbijt (traditioneel pan de muertos - brood van de doden, erg lekker) met de bus terug naar Morelia vertrokken. Daar hebben we nog veel rondgelopen & bezichtigd; erg mooie stad. Het deed me een beetje denken aan Italie. Na het avondeten daar (lekker fastfood naar binnen gewerkt bij de Burger King, want het was echt duur in alle restaurantjes) zijn we 's avonds weer met de bus terug naar Monterrey vertrokken.

Eenmaal aangekomen in m'n kamertje op de residencias, lag er meteen weer een berg huiswerk te wachten.. Daar ben ik nu dus ook het hele weekend mee bezig, maar goed. De laatste 3 lesweken zijn ingegaan, dus even hard werken! Volgende week woensdag begin ik ook alweer met mijn derde examenweken, maar daarna duurt 't niet lang meer voordat ik lekker 2 weekjes kan gaan reizen & daarna alweer naar huis vlieg! Time flies..

Dit was weer alles, ik ga nu weer verder met m'n huiswerk, heb veel om in te halen.. Tot snel!

Dikke kus!

>> Foto's staan trouwens weer op de volgende site:

• 04 November 2006 - 23:41

Cristel:

Hey Noomsie!

Klinkt super!:D Ik hou wel van uitstapjes;).
    Ikzelf krijg net het slechte nieuws dat 'n vriendin van mij miss toch niet hiernaartoe kan komen vanwege 'n sterfgeval:( Helaas, but I'm keeping my fingers crossed!

Tot schnell!!

x.

• 05 November 2006 - 15:45

Sandra:

hoi lieve naomi,

wat leuk om weer es iets van je te horen. succes met studeren!

veel groetjes en liefs,
    van ons allemaal:
    yoshi nieki mauro jos en sandra

• 06 November 2006 - 11:17

Tessecita:

Heey Lieverd!

Leuk om dit weer eventjes te lezen:D Ben erg blij dat je toch nog leuke dingen kunt doen, ondanks dat k je blut heb gemaakt;) haha.. Schat, Time Flies = GOOOD! Kan niet wachten tot je weer terug bent, mis je! Dikke X