Eerste lesweek!!
Door: Naomi
Blijf op de hoogte en volg Naomi
10 Augustus 2006 | Mexico, Monterrey
´Tis vandaag alweer Donderdag, m´n eerste lesweek zit er alweer bijna op! ´T gaat nog best snel! Heb maar iets van 18 weken geloof ik! Heb ´t nu nog niet zo druk, al heb ik wel al ´n schema gekregen met al m´n examens & huiswerk voor elk vak voor de komende maanden! Pittig, maar als ik alles gewoon goed bijhou, dan is ´t wel te doen! Anders dan in NL, moet ik hier dus wel echt hard gaan werken! Maar dat komt ook vooral door de taalbarriere! Ik moet & wil de taal snel onder de knie hebben, want dan begrijp ik ook wat meer van m´n lessen! :P ´Tis wel logisch dat ik nu soms nog met open mond naar m´n leraar/ lerares zit te kijken! :O Haha! M´n lesweek ziet er als volgt uit:
- Ma. & Woe. & Vrij.:
Spaans (grammatica),
Spaans comunicación (spreken),
Social psychology (godzijdank in´t engels :P),
Teoría de la comunicación de masas (massa communicatie dus, ´t vak waar ik ´t meeste moeite mee heb)
- Dinsdag & Donderdag:
Estudios méxicanos: sociedad y cultura (veel werk & best moeilijk, maar ´tis dan ook in ´t spaans)
SALSA (ook in ´t spaans, maar niet moeilijk, alleen maar leuk & je krijgt d´r hier nog studiepunten voor ook!! :D)
Heb niet zo veel lessen, maar wel veel werk dat k moet doen voor elk vak!
Vandaag kreeg ik tijdens Mexican society & culture overigens ´n compliment van m´n maestro (zo noemen ze leraren hier :)) dat m´n spaans heel goed was! Voel je je toch wel goed! Aleen begon hij daarna ´n heel verhaal tegen me te vertellen & toen was k even de kluts kwijt! :P Haha, ach ja!
Oooh, nog even iets anders!! Gisteravond ben ik met Floor, m´n roomie (die ´n heeele relaxte auto heeft :P) & nog ´n Mexicaans meisje (waar ´k m´n badkamer mee deel) naar Miami Vice geweest! We wilden om kwart over 9 gaan, maar we waren ´n beetje laat (tsjah, Mexicanen.. :P), dus besloten we naar de VIP voorstelling te gaan! Die kost serieus hetzelfde als gewoon naar de film gaan in NL - 7 euro!! We kwamen de zaal binnen: m´n mond viel open - LEREN LIGstoelen, bediening(!!), privé voorstelling (alleen VIP´s :D)! We hebben mooi van de situatie gebruik gemaakt & heerlijke franse crepes gegeten onder de film! Geweldig! :D Je moet alleen oppassen dat je niet in slaap valt (zoals mijn badkamer-genootje :P), want die stoelen liggen TE lekker! Haha! De film is trouwens echt ´n aanrader, erg spannend!! :D
´K moet nu beginnen aan mijn huiswerk, dusss..
Adiós! -x-
11 Augustus 2006 - 08:27
Cristel:
Aaaaaaaaaaaah!! Waarom kom jij ALTIJD bij VIP voorstellingen en Premieres uit.. *Jaaaloers!* Maar weet je hoe vet!:D
Al dat leren is natuurlijk wel wat minder.. maarja.. Hoort erbij zullen we maar zeggen;) En look on the Bright Side....Je kan mij bijles spaans gaan geven als we terug zijn;) (niet dat ik daar verder al mn Peoples voor heb.. maar nog 1 kan dr best wel bij;))
Maar dit meisje gaat ff in de douche duiken (AU! Wat is die vloer hard!) en dan mn kamer poetsen (juk!) Vanaaf lekker feestje:D Slaap lekker nog;) Enne.. good luck with the homework!:)
x. -
14 Augustus 2006 - 14:17
Denis:
Ik lees iedere log! En damn, wie is die Kai. Ik mer kt ´t alweer, je zit er warmpjes bij. Haha! Bonne chance!
Denizzle -
14 Augustus 2006 - 19:24
Philippe:
Nn..ik lees en zie dat je je aant amuseren bent :P:P
En zoiets...is een uitwisselingsproject :p...nou..ik kan niet w8en wanneer ik mag :P.
Ik ben nu aangekomen bij mijn laatste 2 weken bij de bijenkorf en ik kan daarna bij foto Rembrandt verder...dus geen zorgen over mij...ik ben onde de pannen.
Khoop dat je je verder goed amuseert en we spreken nog snel...als mijn msn het weer doet :P
Kus,
Philippe -
15 Augustus 2006 - 21:04
Nadine:
Heeeeey Meid!
Super leuke site... Erg cool om zo eens je verhaaltjes te lezen! Boh joh jij bent al heel erg bezig zelfs! Vind t echt knap van je, al dat spaans...! Niet normaal.
Je kamertje ziet er echt cool uit, als ik dat zo zie en jouw (en van anderen) verhaaltjes lees krijg ik nog meer zin om naar Montpellier te gaan !!!!
Nou ik ga weer eens stoppen, ik kom snel weer langs !!
XXXX
Nadine -
16 Augustus 2006 - 17:59
Nic:
Haai lief! K was net die site met foto's aan bekijken mwah zo'n smoothie gaat er bij mij ook wel in hoor :d! We skype snel weer, vond t namelijk reuze gezellig! Dikke x Nic! -
18 Augustus 2006 - 00:29
Florie, Marie Et Aude:
Please, write in english or in spanish... your french friends can t understand anything!!
22 Augustus 2006 - 17:12
Nic:
Wanneer krijgen we weer un update?? Kus -
22 Augustus 2006 - 18:59
Cristel:
Ja Hun!! We want update!;)
x. -
23 Augustus 2006 - 02:35
Floor:
Ja vertel ze in Nederland is hoe fijn het is om de hele dag Spaanse artikelen te lezen!! :) -
23 Augustus 2006 - 13:01
Tess: